Ειρήνη Μουρτζούκου: Αποκαλυπτικό πόρισμα νευρολόγου για τους πέντε θανάτους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των πέντε θανάτων ανήλικων παιδιών στην Αμαλιάδα, με την Ειρήνη Μουρτζούκου να συνδέεται και με τις πέντε περιπτώσεις.
Το νέο πόρισμα που παραδόθηκε στις Αρχές από νευρολόγο-παθολόγο, έρχεται να ρίξει φως σε ένα θρίλερ που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η συγκεκριμένη έκθεση θεωρείται από τις Αρχές καθοριστική για την αναζήτηση της πραγματικής αιτίας θανάτου των πέντε παιδιών.
Όπως διαπιστώνει ο ειδικός, τα ευρήματα δεν συνάδουν με παθολογικά αίτια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ασφυκτικής πίεσης.
Δεν εντοπίζονται παθολογικά αίτια – Πιθανό το σενάριο ασφυξίας
Όπως αποκαλύπτεται, το πόρισμα του νευρολόγου αποκλείει παθολογικές αιτίες στους θανάτους, αναφέροντας ότι τα επιληπτικά επεισόδια που καταγράφηκαν δεν φαίνεται να σχετίζονται με καρδιακά ή άλλα ιατρικά αίτια.
Αντίθετα, διατυπώνεται το ενδεχόμενο κάποιος να προκάλεσε ασφυξία, οδηγώντας σε τραγική κατάληξη.
Αναλυτικά τα 5 περιστατικά που προκαλούν σοκ
2014 – Θάνατος της αδερφής της Ειρήνης Μουρτζούκου
Το αρχικό ιατροδικαστικό πόρισμα αποδίδει τον θάνατο σε λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Ωστόσο, ο νευρολόγος εντοπίζει μόνο ήπια λοίμωξη, κρίνοντας ότι δεν δικαιολογεί το μοιραίο συμβάν.
2021 – Θάνατος του βρέφους της κουμπάρας
Το παιδί παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις και το ιατροδικαστικό πόρισμα απέδωσε τον θάνατο σε διάμεση πνευμονίτιδα. Όμως, το νέο πόρισμα κάνει λόγο για ενδεχόμενο υποξίας ή ασφυκτικού μηχανισμού άγνωστης προέλευσης.
2022 – Θάνατος της πρώτης κόρης της Μουρτζούκου
Η 19 ημερών κόρη της Ειρήνης Μουρτζούκου κατέληξε, με το ιατροδικαστικό πόρισμα να μιλά ξανά για πνευμονίτιδα. Αντίθετα, ο νευρολόγος δεν εντοπίζει παθολογικά αίτια και καταγράφει ευρήματα στον θύμο αδένα, τα οποία παραπέμπουν σε κατάσταση υποξίας ή έντονου στρες.
2023 – Θάνατος της δεύτερης κόρης της
Το ιατροδικαστικό πόρισμα μιλά για αιφνίδιο θάνατο με ιστορικό επιληψίας. Ωστόσο, λόγω της σπανιότητας τέτοιων περιστατικών, ο νευρολόγος ζητά περαιτέρω διερεύνηση, κάνοντας λόγο για πιθανή απόφραξη αεραγωγών και ταυτόχρονη πίεση στο θώρακα.
Σημειωτέον, η απουσία πετεχειών (μικρές αιμορραγικές κηλίδες που παρατηρούνται σε περιπτώσεις ασφυξίας) προκαλεί ερωτήματα για τη μέθοδο που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε.
Οι Αρχές ερευνούν – Κρίσιμο το επόμενο διάστημα
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο. Οι ανακριτικές και ιατροδικαστικές Αρχές αξιολογούν όλα τα νέα στοιχεία, με το πόρισμα του νευρολόγου να λειτουργεί καταλυτικά στην εξέλιξη των ερευνών.
- Μόλις τώρα Καλαμάτα: Προθεσμία για απολογία πήρε ο 41χρονος γυναικοκτόνος
- 4 λεπτά πριν Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»: Ο ΙΣΑ ζητά άμεση πληρωμή των γιατρών
- 14 λεπτά πριν Γιατί η Heineken αποζημιώνει τη Βεργίνα















