Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Νέες έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας

Επανεκκινούν οι έρευνες στα περίχωρα της Πράια ντα Λουζ για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν το 2007 – Εντολή από τη γερμανική εισαγγελία στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για τον βασικό ύποπτο Κρίστιαν Μπρίκνερ.
Δείτε επίσης: Άνοιξε το stegasi.gov.gr – Ποιο στεγαστικό σας ταιριάζει… με ένα κλικ
Η πορτογαλική αστυνομία επέστρεψε σήμερα στην περιοχή της Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε, 17 χρόνια μετά την εξαφάνιση της τρίχρονης Μαντλίν ΜακΚάν, προκειμένου να πραγματοποιήσει νέες έρευνες για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει διεθνώς.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, οχήματα της αστυνομίας και ερευνητές εισήλθαν νωρίς το πρωί σε χωματόδρομο της περιοχής, ο οποίος φρουρείται από δυνάμεις ασφαλείας. Οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν έως την Παρασκευή και διεξάγονται κατόπιν εντολής της εισαγγελίας του Μπρούνσβικ στη Γερμανία, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για τον Γερμανό Κρίστιαν Μπρίκνερ.
Ο βασικός ύποπτος και το παρελθόν του στην περιοχή
Ο Μπρίκνερ, που εκτίει ποινή επτά ετών για βιασμό, θεωρείται εδώ και χρόνια ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Αν και δεν έχει κατηγορηθεί επισήμως για την υπόθεση, η γερμανική δικαιοσύνη είχε δηλώσει το 2020 ότι είναι “πεπεισμένη” για την εμπλοκή του.
Ο ίδιος διέμενε στο Αλγκάρβε την περίοδο της εξαφάνισης και σύμφωνα με τις αρχές, το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε να εκπέμπει κοντά στο διαμέρισμα των ΜακΚάν τη νύχτα της 3ης Μαΐου 2007.
Παράλληλα, έχει αθωωθεί για άλλες πέντε υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων στην Πορτογαλία, ενώ συνεχίζει να εκτίει ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην Πράια ντα Λουζ το 2005.
- 7 λεπτά πριν Παπαθανάσης: 110 εκατ. ευρώ για 18 νέα έργα στη Δυτική Μακεδονία
- 12 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 20 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ


















