Σουδάν: Συναγερμός από την έξαρση της χολέρας – Πάνω από 172 νεκροί σε λίγες μέρες

Σουδάν: Συναγερμός από την έξαρση της χολέρας – Πάνω από 172 νεκροί σε λίγες μέρες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Σε συναγερμό βρίσκεται το Σουδάν, καθώς η έξαρση της χολέρας και ο παρατεταμένος εμφύλιος πόλεμος προκαλούν εκατόμβες θυμάτων και καταστροφές υποδομών ζωτικής σημασίας.

Τουλάχιστον 172 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χολέρα μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να κάνουν λόγο για πάνω από 2.700 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Σουδάν, το 90% των μολύνσεων εντοπίζεται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, ενώ ανεξάρτητοι γιατροί προειδοποιούν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Καταρρέουν τα νοσοκομεία – Ελλείψεις σε νερό και φάρμακα

Η συνδικαλιστική οργάνωση Σουδανών γιατρών κατήγγειλε ότι τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας δεν διαθέτουν ούτε βασικά ενδοφλέβια διαλύματα για ενυδάτωση, ούτε επαρκές καθαρό νερό, ενώ οι ασθενείς συχνά στοιβάζονται στους διαδρόμους λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων

Ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Χαρτούμ, Σουλεϊμάν Αμάρ, τόνισε ότι οι σταθμοί επεξεργασίας νερού παραμένουν εκτός λειτουργίας, καθώς δεν έχουν ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να αναγκάζονται να καταναλώνουν νερό απευθείας από τον Νείλο.

Το μολυσμένο νερό είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η βασική αιτία της έξαρσης της χολέρας, η οποία μεταδίδεται μέσω ακατάλληλων τροφίμων, μολυσμένου νερού και αποβλήτων.

Μαίνεται ο πόλεμος – Στο στόχαστρο υποδομές ζωτικής σημασίας

Την ίδια ώρα, ο εμφύλιος μεταξύ των δυνάμεων του στρατηγού Αλ Μπουρχάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), ο οποίος ξέσπασε το 2023, συνεχίζει να διαλύει τη χώρα. Πρόσφατες επιθέσεις των ΔΤΥ σε αποθήκες καυσίμων στην πόλη Κόστι προκάλεσαν εκτεταμένες εκρήξεις και πυρκαγιές, σύμφωνα με τις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις.

Κάτοικοι έκαναν λόγο για μαύρους καπνούς και εκκωφαντικές εκρήξεις, ενώ άλλες επιδρομές με drones προκάλεσαν ζημιές σε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, αφήνοντας τη Χαρτούμ χωρίς ρεύμα για ημέρες.

Επίθεση με drones στο Port Sudan, Reuters

Η χώρα σε ανθρωπιστική κατάρρευση

Η χολέρα, αν και ενδημική στο Σουδάν, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας της πλήρους κατάρρευσης των υποδομών υγείας. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι έως και 80% των νοσοκομείων βρίσκονται σποραδικά εκτός λειτουργίας.

Ο πόλεμος, που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2023, έχει προκαλέσει τη μαζική εκτόπιση 13 εκατομμυρίων ανθρώπων και έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες, με τον ΟΗΕ να περιγράφει την κρίση ως τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή σε εξέλιξη παγκοσμίως.

Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr