Τραμπ: Οι μαζικές απελάσεις ίσως μπουν πάνω από τη δίκαιη δίκη

Τραμπ: Οι μαζικές απελάσεις ίσως μπουν πάνω από τη δίκαιη δίκη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και την εκπομπή «Meet the Press», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο οι μετανάστες δικαιούνται δίκαιη δίκη, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κρίστεν Γουέλκερ για το αν συμφωνεί με τη δήλωση του Μάρκο Ρούμπιο –ο οποίος τόνισε ότι κάθε άτομο στις ΗΠΑ δικαιούται δίκαιη δίκη– ο Τραμπ απάντησε: «Δεν ξέρω. Δεν είμαι δικηγόρος».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο θέρετρο του προέδρου στη Φλόριντα, Μαρ-α-Λάγκο, με επίκεντρο τη μεταναστευτική πολιτική και τις μαζικές απελάσεις. Ο Τραμπ εξέφρασε την άποψη ότι η τήρηση της Πέμπτης Τροπολογίας του Συντάγματος, η οποία προστατεύει κάθε άτομο από στέρηση της ελευθερίας ή της περιουσίας του χωρίς τη δέουσα νομική διαδικασία, ενδέχεται να επιβραδύνει σημαντικά την υλοποίηση των σχεδίων του.

Δείτε επίσης: Σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη στην Πάτρα

«Αν πρέπει να γίνουν 2-3 εκατομμύρια δίκες για κάθε υπόθεση, πώς θα προχωρήσουμε;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι εξελέγη για να «απομακρύνει επικίνδυνους εγκληματίες».

Ο πρόεδρος συνέχισε τονίζοντας ότι, παρόλο που υποστηρίζει τον νόμο, τα δικαστήρια τον εμποδίζουν να προχωρήσει σε άμεσες απελάσεις. Ακόμη, πρότεινε τη δυνατότητα αποστολής Αμερικανών «εγχώριων εγκληματιών» στο Ελ Σαλβαδόρ, μια θέση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από νομικούς κύκλους.

Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν ως πρόεδρος των ΗΠΑ οφείλει να τηρεί το Σύνταγμα, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν ξέρω», προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται τους νομικούς του συμβούλους να καθοδηγούνται από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η συνέντευξη πυροδότησε νέο κύμα αντιδράσεων, με επίκεντρο το ζήτημα των συνταγματικών δικαιωμάτων των μεταναστών και το κατά πόσο ένας πρόεδρος μπορεί να αγνοήσει τη δέουσα νομική διαδικασία στο όνομα της αποτελεσματικότητα

Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr