«Βιομηχανία» αναβολικών στη Λάρισα… με κέρδη 400.000 ευρώ

Στο φως έρχεται μία υπόθεση που σοκάρει τον χώρο του αθλητισμού: δύο άτομα – ένας 57χρονος και μία 58χρονη – συνελήφθησαν στη Λάρισα ως βασικοί εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης παράνομων αναβολικών, το οποίο φαίνεται να λειτουργούσε αδιάκοπα από το 2013.
Η ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος αποκάλυψαν μια καλοστημένη «φάμπρικα» που λειτουργούσε σε κατοικία μεταμορφωμένη σε εργαστήριο παρασκευής σκευασμάτων, ενώ η διανομή γινόταν είτε χέρι με χέρι, μέσα από αθλητικό σύλλογο σωματικής διάπλασης που διατηρούσαν οι συλληφθέντες, είτε μέσω εταιρειών courier.
Τα ευρήματα που σοκάρουν
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στις κατοικίες όσο και στον χώρο του συλλόγου, εντοπίστηκαν:
- 8.077 τεμάχια απαγορευμένων ουσιών (δισκία, αμπούλες, φιαλίδια)
- 33,8 κιλά πρώτων υλών σε μορφή σκόνης
- 4 καψουλιέρες, συσκευές παρασκευής σκευασμάτων
- Υλικά συσκευασίας, ζυγαριές ακριβείας, πλαστά τιμολόγια και σημειώσεις με πελατολόγια
- 92 δελτία αθλητικής ιδιότητας
- 9.230 ευρώ σε μετρητά
Η εκτιμώμενη αξία των κατασχεθέντων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα του κυκλώματος φτάνουν – σύμφωνα με τις αρχές – τα 400.000 ευρώ.
Διεθνείς «προμηθευτές» και πλαστά σκευάσματα
Το κύκλωμα προμηθευόταν πρώτες ύλες και σκευάσματα από το εξωτερικό – συγκεκριμένα από Κίνα, Βουλγαρία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία. Μεταξύ των κατασχεθέντων εντοπίστηκαν ακόμη και παραποιημένα φάρμακα επώνυμων εταιρειών, με πλαστές ταινίες γνησιότητας ΕΟΦ.
- 10 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 32 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 40 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















