ΑΣΕΠ: Πώς θα βγουν τα αποτελέσματα για 7Κ/2024 και 8Κ/2024

ΑΣΕΠ: Πώς θα βγουν τα αποτελέσματα για 7Κ/2024 και 8Κ/2024

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με συγκεκριμένο τρόπο στα πρότυπα του ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τα κριτήρια για τις προσλήψεις θα γίνει η επιλογή των διοριστέων για τις προκηρύξεις 7Κ/2024 και 8Κ/2024.

Οι δύο προκηρύξεις βρίσκονται σε διαφορετική φάση έκδοσης ωστόσο μετά την αναμενόμενη επίκληση της 8Κ/2024, οι δύο διαγωνισμοί θα βρίσκονται στο ίδιο στάδιο.

ΑΣΕΠ: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Η διαδικασία αφορά, μετά την επίκληση, όσους έστειλαν δικαιολογητικά. Αυτοί μπαίνουν πλέον στη διαδικασία του ελέγχου. Θα γίνουν τα εξής:

  • Το ΑΣΕΠ ανοίγει αιτήσεις, δικαιολογητικά και Μητρώο κάθε υποψηφίου
  • Ο έλεγχος ξεκινάει από τους υποψηφίους που προηγούνται στον αρχικό πίνακα κατάταξης με βάση τα δηλωθέντα τους
  • Αφαιρεί μόρια εφόσον δεν τεκμηριώνονται ιδιότητες που επικαλείται ο υποψήφιος στην αίτησή του
  • Μετά την αφαίρεση των μορίων δημιουργείται νέα σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Αυτή η σειρά κατάταξης περιλαμβάνει τις “μεταβολές” στη μοριοδότηση των υποψηφίων
  • Το ΑΣΕΠ θα συνεχίζει να ελέγχει υποψηφίους μέχρι να συμπληρώσει τον αριθμό των διοριστέων. Δηλαδή μόλις συμπληρώσεις τους 1.113 για την 7Κ/2024 και 2.217 για την 8Κ/2024
  • Μόλις βρει το ΑΣΕΠ και τον τελευταίο υποψήφιο σταματάει τον έλεγχο χωρίς να συνεχίσει σε άλλους υποψηφίους. Ακόμη και αν αυτοί έχουν στείλει δικαιολογητικά για επίκληση
  • Η εξήγηση για αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράξενο είναι η εξής: εφόσον ο τελευταίος ελεγμένος υποψήφιος που κλείνει τον πίνακα των θέσεων -για παράδειγμα ο υποψήφιος 2.217 στην 8Κ- διοριστεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοιχτεί ο φάκελος του επόμενου υποψηφίου γιατί δεν μπορεί να έχει περισσότερα μόρια από αυτόν. Δηλαδή αν ο τελευταίος ελεγμένος υποψήφιος έχει -για παράδειγμα- 1.500 μόρια και ακολουθεί ο επόμενος ο οποίος δεν έχει ελεγχθεί με 1.400 είναι φανερό ότι δεν έχει νόημα να ανοίξει ο φάκελός του. Γιατί και αν ακόμα έχει σωστά όλα τα στοιχεία του και συγκεντρώσει 1.400 μόρια, δεν μπορεί να “απειλήσει” τον τελευταίο διοριστέο με 1.500 μόρια.
  • Ο υποψήφιος με τα 1.400 μόρια μπαίνει πλέον στη λίστα των επιλαχόντων καθώς και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Εφόσον δεν αποδεχθούν διορισμό -για παράδειγμα 200 υποψήφιοι της 8Κ- τότε το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει ξανά έλεγχο από τον υποψήφιο με τα 1.400 μόρια και προς τα κάτω για να βρει τους 200 που θα αναπληρώσουν αυτούς που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό. Είναι αυτά τα ονόματα που δημοσιεύει ως αναπληρώσεις το workenter.gr.
  • Εάν το ΑΣΕΠ χρειαστεί να προσλάβει με τη διαδικασία εξπρές επιλαχόντες -όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο με τα νοσοκομεία και την ΑΑΔΕ– τότε θα ξεκινήσει με τον υποψήφιο από τα 1.400 μόρια ξανά έλεγχο με την ίδια ακριβώς διαδικασία για να βρει αριθμό διοριστέων ίσο με τον αριθμό των θέσεων που ζήτησαν οι φορείς από τον πίνακα των επιλαχόντων.
  • Το ερώτημα είναι θα εξαντληθεί σε έλεγχο ο πίνακας των υποψηφίων από τους οποίους ζητήθηκε επίκληση; Η απάντηση είναι ότι αυτό συναρτάται με την προκήρυξη. Άλλες φορές εξαντλείται και ζητείται 2ος γύρος επικλήσεων και άλλες φορές όχι. Το γεγονός πάντως ότι το ΑΣΕΠ ζήτησε 19.000 επικλήσεις για την 7Κ και πολύ παραπάνω αναμένεται να της ζητήσεις για την 8Κ είναι σημάδι ότι το ΑΣΕΠ δεν θα βρει εύκολα διοριστέους. Για κάποιες ειδικότητες της 8Κ (π.χ. διοικητικούς) θα βρει εύκολα. Για κάποιες άλλες δυσκολότερα. Στις δυσκολότερες ειδικότητες ανήκουν όλες εκείνες που θέλουν επαγγελματικές άδειες και διπλώματα οδήγησης.

Συμπέρασμα: Και αν ακόμη το ΑΣΕΠ ζητήσει επίκληση δικαιολογητικών για 2η φορά δεν σημαίνει ότι θα ζητήσει νέα αποστολή δικαιολογητικών από το σύνολο των υποψηφίων. Θα ζητήσει για εκείνες τις ειδικότητες που δεν μπορεί να συμπληρώσει τον πίνακα διοριστέων.

ΑΣΕΠ: Πώς θα βγουν τα αποτελέσματα για 7Κ/2024 και 8Κ/2024

Πότε η επίκληση της 8Κ/2024

Ισχύει αυτό που έγραψε προ ημερών το workenter.gr. Στόχος του ΑΣΕΠ είναι η επίκληση της 8Κ/2024 να γίνει τις πρώτες 7-10 μέρες του Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των υποψηφίων που θα πάρουν μήνυμα επίκλησης θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 25.000.

Ο αριθμός των επικλήσεων θα είναι πολύ σημαντικός για εκείνες τις ειδικότητες, που όπως αναφέραμε, θέλουν επαγγελματικές άδειες και διπλώματα οδήγησης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr