Μόνιμοι στα Νοσοκομεία 2025: Στην τελική ευθεία 895 προσλήψεις ΠΕ και ΔΕ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την πρόσληψη 895 μονίμων υπαλλήλων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Πρόκειται για προσλήψεις – εξπρές που επιθυμεί το Υπουργείο Υγείας και υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός Εσωτερικών κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.
Οι 895 νέοι υπάλληλοι που θα διοριστούν αντλούνται από προσωρινούς πίνακες συγκεκριμένων προκηρύξεων.
Μόνιμοι στα Νοσοκομεία 2025: Ποιοι είναι οι 895 μόνιμοι υπάλληλοι
Οι 895 μόνιμοι υπάλληλοι περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων των προκηρύξεων 5Κ/2023 και 2Κ/2024.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι προσλήψεις αφορούν:
- 696 μόνιμοι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
- 199 μόνιμοι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
Μόνιμοι στα Νοσοκομεία 2025: Γιατί τώρα οι 895 μόνιμες προσλήψεις
Λόγω των επείγουσων αναγκών στα νοσοκομεία, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν στις 895 προσλήψεις – εξπρές, χωρίς να περιμένουν την ολοκλήρωση των διαγωνισμών 5Κ/2023 και 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ.
Τι αλλάζει με τις νέες προσλήψεις;
- Οι διορισμοί γίνονται άμεσα από τον πίνακα των προσωρινά διοριστέων.
- Όταν εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα των διαγωνισμών, θα γίνουν αντικαταστάσεις εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.
- Το ΑΣΕΠ αναφέρει ότι οι αλλαγές μεταξύ των προσωρινών και οριστικών πινάκων είναι ελάχιστες.
Γιατί γίνονται τώρα οι προσλήψεις;
- Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση κάλυψη θέσεων.
- Η διαδικασία των διαγωνισμών 5Κ/2023 και 2Κ/2024 καθυστερεί, οπότε η κυβέρνηση επιταχύνει τις προσλήψεις για να ενισχύσει το ΕΣΥ.

- 13 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Λήγουν σε τέσσερις ημέρες οι ενστάσεις για 839 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία
- 20 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 4Κ/2026 και 5Κ/2026: Σήμερα (15/10) στις 12:30 η κληρωτίδα για 1.705 μόνιμες θέσεις
- 26 λεπτά πριν Κλειστά σχολεία σήμερα (15/10): Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνουν μαθήματα








