Έτσι όπως έζησα τον Αναστάσιο Αλβανίας…

Έτσι όπως έζησα τον Αναστάσιο Αλβανίας…

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Ήταν 2002. Αποστολή στην Αλβανία για την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ“. Θέμα, αφιέρωμα στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. Στη γειτονική χώρα είχα μείνει περίπου ένα μήνα. Είδα, φωτογράφισα και κατέγραψα όλα όσα είχε φτιάξει ο φωτισμένος ιεράρχης.

Είχε ζεστασιά στη ψυχή του ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος. Όσοι τον γνωρίζαμε ως καθηγητή συνηθίζαμε να τον προσφωνούμε και με το… κοσμικό επίθετό του. Αγαπούσε τα παδιά και τους ηλικωμένους. Στην Αλβανία είχε μεγάλη έγνοια για τα ορφανά και για όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν τους οικονομικούς πόρους για αξιοπρεπή περίθαλψη.

Στα Τίρανα, τότε, η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας είχε συμβάλει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στη δημιουργία ενός υπερύγχρονου νοσοκομείου. Σε άλλες πόλεις, εκτός Τιράνων, είχε ιδρύσει σχολές επαγγελματικής κατάρτισης. Παιδιά από αδύναμες οικονομικά οικογένειες μάθαιναν τέχνες. Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας επί ποιμαντορίας του παρήγαγε έργο, χειροπιαστό. Το έβλεπες παντού. Σου μιλούσαν οι απλοί άνθρωποι γι΄ αυτό.

Ο άνθρωπος Αναστάσιος

Στο πλαίσιο του αφιερώματος είχαμε προγραμματίσει μεγάλη συνέντευξη. Απόλυτα συνεπής στο ραντεβού μας. Δεν ρώτησε ποτέ τις θεματικές της συνέντευξης. Το μόνο που ήθελε ήταν να βγει μια φωτογραφία με το καλογερικό καλυμμαύχι. Αν και με εντελώς διακριτό πνευματικό εκτόπισμα ποτέ δεν έφερνε τους συνομιλητές του σε υποδεέστερη θέση. Καμία νευρικότητα επιβολής. Δεν το είχε ανάγκη άλλωστε.

Κοιμόταν ελάχιστα 2-3 ώρες γιατί τα βράδια διάβαζε. Παρότι η ελονοσία που είχε κληρονομήσει από τη διακονία στην Αφρική είχε επηρεάσει την όρασή του. Από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Γνώση βαθιά, όχι επιφανειακή. Μακράν ο καλύτερος θρησκειολόγος (μελετητής και των άλλων θρησκειών πέρα από το Ορθόδοξο Δόγμα). Ίσως γι΄ αυτό επεδείκνυε σεβασμό στις άλλες ομολογίες. Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την επιστημονική κατεύθυνση της θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη θέση του κοσμήτορα.

Γρήγορος πολύ στις κινήσεις του, σαν έφηβος, και ταυτόχρονα απόλυτα πράος. Ήλεγχε απόλυτα τον εαυτό του, εντελώς ανεπιτήδευτος, με ένα μόνιμο χαμόγελο καλοσύνης και συμπόνιας. Χαιρόταν αν ένιωθε ότι είσαι καλά και κοίταζε προς τα κάτω, ψάχνοντας λύση, αν του έλεγες ότι αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα. Όταν τον ρωτούσες για πράγματα που τον ενδιέφεραν έπαιρνε μορφή μικρού παιδιού. Έλαμπε…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας άφησε τα εγκόσμια τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/1/2025) στον “Ευαγγελισμό”. Θα ενταφιαστεί στον Καθεδρικό Ναό των Τιράνων κατόπιν δικής του επιθυμίας. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στα Τίρανα, όπου και θα γίνουν και οι επίσημες τελετές.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr