700 νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας σε ερευνητικά κέντρα

Η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα σε ερευνητικές υποδομές
Οι 525 απευθύνονται σε ερευνητικό δυναμικό υψηλής κατάρτισης

Προγραμματικές συμβάσεις ύψους 119 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση έξι Ερευνητικών Κέντρων της χώρας υπεγράφησαν σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για την: «.. μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε Ερευνητικές υποδομές στην Ελλάδα! Μια σπουδαία ημέρα για την Ελληνική ερευνητική/επιστημονική κοινότητα!

Υπογράψαμε σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων - European Investment Bank, προγραμματικές συμβάσεις ύψους 119 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση έξι Ερευνητικών Κέντρων της χώρας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την υποστήριξη της κατασκευής πολλαπλών ερευνητικών υποδομών, την αναβάθμιση και επέκταση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθώς και την προμήθεια υπερσύγχρονου τεχνολογικού, εργαστηριακού και επιστημονικού εξοπλισμού.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΤΕπ υπολογίζεται να αποφέρει νέες - περισσότερες από 700 -καλά αμειβόμενες και ποιοτικές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, 525 εκ των οποίων απευθύνονται σε ερευνητικό δυναμικό υψηλής κατάρτισης.

Τα έξι Ερευνητικά Κέντρα που θα επωφεληθούν από την συγκεκριμένη δράση είναι τα εξής:

- Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

- Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

- Ερευνητικό Κέντρο Ερευνών Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»

- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

- Athena Research and Innovation Center - Xanthi's Division

- Ίδρυμα Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών - ΙΙΒΕΑΑ».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram