Νέος διευθυντής επενδύσεων στην Εθνική Ασφαλιστική

Ο κ. Αχιλλέας Σωφρονίου ανέλαβε ως Chief Investment Officer
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ.Σταύρος Κωνσταντάς εύχεται στο νέο Chief Investment Officer κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στο στελεχιακό της δυναμικό καλωσορίζει η Εθνική Ασφαλιστική τον Αχιλλέα Σωφρονίου ως υπεύθυνο Επενδύσεων (Chief Investment Officer).

Ο κ.Σωφρονίου έρχεται από το Λονδίνο, με 16 χρόνια υπηρεσίας στο χώρο των παγκόσμιων αγορών και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό τομέα, ενώ διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων σε διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια και δικαιοδοσίες (π.χ. Solvency II, FINMA, Bermuda).

Ο κ. Αχιλλέας Σωφρονίου ανέλαβε νέος διευθυντής επενδύσεων στην Εθνική Ασφαλιστική
Ο κ. Αχιλλέας Σωφρονίου ανέλαβε νέος διευθυντής επενδύσεων στην Εθνική Ασφαλιστική.

Ως επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της Lloyd’s of London, ο Αχιλλέας Σωφρονίου είχε όχι μόνο την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου, αλλά και τη ρυθμιστική και εποπτική ευθύνη στα μέλη της αγοράς της Lloyd’s, όσον αφορά στις επενδύσεις.

Η πρόσληψή του στη Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις εργασίες της υπάρχουσας μονάδας, καθώς και να συμβάλλει σε βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτό το νέο κεφάλαιο της Εταιρίας.

Ο κ. Σωφρονίου σπούδασε στο Imperial College, αποκτώντας μεταπτυχιακό ως Μηχανολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος MSc στα Χρηματοοικονομικά από το Bayes Business School. Είναι επίσης CFA charterholder.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ.Σταύρος Κωνσταντάς εύχεται στο νέο Chief Investment Officer κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram