13η σύνταξη: Πόσοι και ποιοι ευνοούνται - Πότε θα δοθεί (Παραδείγματα)

Μόνιμο μέτρο με σταθερή καταβολή - Ωφελούνται,άμεσα, 2.523.038 συνταξιούχοι

Άμεση νομοθέτηση για την 13η σύνταξη σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (εντός του Μαΐου) να πραγματοποιηθεί η καταβολή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, το μέτρο είναι μόνιμο και θα χορηγείται την ίδια περίοδο κάθε έτους.

Η καταβολή αφορά την κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε, σημείωσε. 

Σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό, το μέτρο θα νομοθετηθεί με τρόπο ώστε κάθε επόμενη χρονιά να υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον το επιτρέπει η δημοσιονομική ευχέρεια, αυτό να βελτιώνεται και να αυξάνεται.

Από την 13η σύνταξη ωφελούνται,άμεσα, 2.523.038 συνταξιούχοι. Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε τους αναλυτικούς πίνακες (ποσά, τι αυξήσεις θα λάβουν οι δικαιούχοι).

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram