12 χρόνια από τη δολοφονία Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι

Ξεκίνησε η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Στο σημείο βρίσκονται οι γονείς του, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί καλλιτέχνες, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου.
Σύμβολο της συγκέντρωσης αποτελεί η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, η οποία βρίσκεται στο μνημείο του παιδιού της. Η φετινή επέτειος λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30 στο μνημείο στο Κερατσίνι και ακολούθησε πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς.
Παράλληλα, κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις:
- Θεσσαλονίκη, 18:00, Καμάρα
- Αλεξανδρούπολη, 19:30, Δημαρχείο
- Ηράκλειο, 19:00, πλατεία Ελευθερίας
- Θάσος, 19:30, θεατράκι Θεαγένη
- Καβάλα, 18:30, κεντρική πλατεία
- Καλαμάτα, 19:00, κεντρική πλατεία
- Ξάνθη, 19:00, κεντρική πλατεία
- Πάτρα, 19:00, πλατεία Γεωργίου
- Χανιά, 19:00, πλατεία Δημοτικής Αγοράς
- 12 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού
- 19 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 26 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ















